Translate

søndag 29. mai 2016

Høy produktkvalitet er sikret ved at skruer, bolter, muttere, knivøks, kniv, giljotinpirker og oppheng er i rustfritt stål. Selve knivbladet på Krabbegiljotin er 15 cm langt og på Hummergiljotin er det 25 cm langt. Eikeplaten på Krabbegiljotin er 32 cm lang og på Hummergiljotin er den 40 cm. Ellers er de like og med samme tykkelse på 26 millimeter. Eikeplaten på Fiskegiljotin er 30 x 50 cm. Også den er 26 mm tykk.

Knivhåndtakene er i et helstøpt kvalitetsmateriale.

De solide treplatene på Krabbegiljotin og Hummergiljotin er laget i lys hard eik. Begge ender er i tillegg forsterket med lange eikeplugger på tvers innvendig, og fra begge sider, med overlapping av hverandre på midten. I tillegg har vi skrudd fast en smal plate rustfritt stål i begge ender. Vi har gjort det slik for å styrke produktene best mulig. Men tre er et levende materiale og som i alt annet trevirke kan det oppstå sprekker.

Det er frest inn langsgående dype renner på toppen på begge sider for å unngå søl av vann som kan komme ut når du deler en krabbeklo eller en hummerklo.

Vi har valgt eik uten overflatebehandling fordi eik er naturlig antiseptisk samtidig som det er et pent kvalitetsmateriale. Dette er et bra forsvar mot eventuelle bakterier fra spor av matrester. Våre produkter vaskes etter bruk med Zalo eller tilsvarende pluss varmt vann. Tørk godt av og heng de på et BARNESIKKERT sted til neste gang de skal brukes. Treplatene på våre produkter tåler IKKE vask i oppvaskmaskin.

Rustfritt stål (Stainless steel) burde på norsk hete ruste-mindre-stål og produktene bør derfor ikke oppbevares i fuktige omgivelser. Da vil de som alt annet rustfritt stål ruste litt.

Eikeplatene som er 26 mm tykke har vi i tillegg vannet og sluttpusset en ekstra gang for å fjerne bust. Hvis treet skulle reise mer bust etter bruk, anbefaler vi å pusse dette bort med sandpapir.

På undersiden av hver Krabbegiljotin og Hummergiljotin er det brent inn henvisning til video på nettsiden Krabbegiljotin.no. Dette for at alle skal få mest mulig glede av våre produkter.

Hver Fiskegiljotin har to sett med lange gjennomgående stålstenger på tvers innvendig som er skrudd og strammet i begge ender. Dette gjør eikeplata på Fiskegiljotinen ekstra sterk. På toppen er det frest inn "slire" til kniven og hull til spydet slik at alt kan holdes samlet når den eventuelt henges på en vegg i øyekroken som er montert på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar